Segueixi'ns a través de:

Català - Castellà

 

CALÇOTADES

La història

La calçotada és una tradició arrelada a Catalunya des de 1880-1890. Nascut a Valls, aquest costum culinàri ha estat portat per la família Vázquez a la resta de Catalunya i n´ha conservat sempre la recepta original. Gràcies a això, podeu gaudir de les autèntiques calçotades en La Masia Can Portell. La temporada de calçots s'inicia a la fi d'octubre i s'allarga fins al mes de març. Però, per a arribar a assaborir una deliciosa calçotada, cal seguir un procés delicat i rigorós. La llarga cria del calçot -un any i mig- comença amb el plantat de la ceba tendra en lluna minvant, segons el que mana la tradició, i s'acaba amb "el calçat de terra" -origen del nom calçot- a fi d'enblanquir la ceba. Un cop recollits ja estan llestos per cuinar. Una hora abans de servir-los, els calçots es rosteixen a foc viu sobre una graella a l'aire lliure -antigament es feien servir baastiments metàl·lics de llits vells-. Després, s'emboliquen amb paper de diari per a conservar-los tendres i calents. Se serveixen en teules d'argila al costat de la "salsa de calçot" o "salvitxada", a la qual cada cuiner dóna el seu toc personal. I ja estan a punt per gaudir-ne en grup, amb el típic pitet i sense por de tacar-se.

 

La tradició

A La Masia Can Portell som especialistes en fer calçotades. I és que fa més de 25 anys que seguim la tradició al peu de la lletra. Com ens van ensenyar els nostres avis, com ho ensenyarem als nostres néts. El caliu de les teules d'argila, el secret de la salsa "salvitxada", el típic pitet. Cada detall té el seu perquè.

 

La festa

Però la calçotada és molt més que menjar calçots. És reunir a la família i als amics al voltant d'una taula, és passar-lo bé i sentir-se com a casa.

 

Enllaços

La calçotada en el diccionari:

http://es.wikipedia.org/wiki/Calçotada

http://www.euroresidentes.com/Recetas/cocina-catalana/calcotada-catalana.htm

 

Recepta de la salsa

http://www.altcamp.info/esp/calcsalsa.htm

http://www.acocinar.com/

 

Llibre "La cuina del calçot"

http://www.cossetania.com/

 

Llibre "El calçot i el seu entorn"

http://www.cossetania.com/

 

 

Notícies

Enviar a un amic

Borsa de treball

Contacte

LA MASIA CAN PORTELL

Ctra de Molins de Rei a Vallvidrera Km6

08750 Molins de Rei

Telf. 936 688 450 / 936 681 190

masia@lamasiacanportell.com

www.lamasiacanportell.com